Nekspieren rekken

nekspieren rekken

Informatie en instructies stretch oefeningen. Leer hoe je veilig en verantwoord spieren kunt rekken en strekken. Blijf in beweging voor soepele en ontspannen spieren! Om je spieren soepel en ontspannen te houden, is het belangrijk om in beweging te blijven. Veel mensen krijgen op een geven moment te maken met nekklachten. Maar liefst 70 van de bevolking heeft weleens nekklachten gehad.

Richt het kantoor zo in dat vaak opstaan vanzelfsprekend wordt. Zet de archiefkast bijvoorbeeld ver genoeg weg, evenals printer, fax en de prullenbak. Loop liefst zo vaak mogelijk naar de printer in plaats van wedding de printjes op te sparen. Zet de telefoon buiten handbereik en maak er een gewoonte van telefoontjes staande af te handelen. Ga wandelen in de lunchpauze! Gebruik bijvoorbeeld voicemail in plaats van e-mail. Beperk computergebruik in de thuissituatie (games, internet etc.).

nekspieren rekken
Wissel beeldschermwerkzaamheden af met andere werkzaamheden. Las zeer regelmatig korte rustmomenten in (van enkele seconden tot minuten) op de werkplek zelf. Doe oefeningen of maak andere bewegingen. Voortdurend doorwerken in een hoog tempo zorgt voor gespannen en kwetsbare spieren. Verlaat de werkplek regelmatig:Koffie halen, in plaats van koffie te laten brengen. Zelf kopietjes maken in plaats van kopietjes te laten maken. Loop naar collega's voor een korte vraag of mededeling in plaats van e-mail of de telefoon te gebruiken.
nekspieren rekken

Rek en strek oefeningen (stretchen)


Til uw schouders op naar uw oren en hou ze daar even vast. Laat ze iets zakken en laat ze daarna vallen. Herhaal deze oefening 5-10 keer. Deze oefening kan gevarieerd worden door de schouders meer naar voren of naar achteren te bewegen. Nekspieren strekken, beweeg uw hoofd met de oren naar links/rechts richting uw schouders en houdt diarree enkele seconden vast. Doe de oefening afwisselend naar de linker- powerplus en rechterkant en herhaal 5 - 10 keer. Wissel deze oefening af door uw kin in te trekken en begin van voor af aan.

Je nekspieren losmaken - wikihow


Daarbij gebruik je het lichaam helemaal niet op een fuctionele manier, het lichaam is helemaal niet gemaakt voor dit soort bewegingen! Meest voorkomende oorzaken van rugklachten en/of blessure's zijn; verkeerde belasting en/of overbelasting waardoor het lower cross / upper cross syndrome ontstaat zittende oefeningen op machines als de shoulder press back extension teveel zitten en een verkeerde (zit)houding het doen van populaire maar slechte buikspieroefeningen als. Verholpen kunnen worden door de foam roller rekoefeningen zijn jouw beste vriend! De foam roller is jouw beste vriend! De rugspieren moeten naast (veel) spier-uithoudingsvermogen ook over voldoende flexibiliteit en mobiliteit beschikken. In de meeste gevallen gaat "men" dan over tot rek oefeningen maar dit is naar mijn mening niet de juiste manier. Ik geloof niet in het (statisch) rekken van de (onder)rug om meer flexibiliteit in de rugspieren te krijgen. Ik ben wel een groot voorstander van de foam roller om te zorgen voor meer flexibiliteit in de rugspieren.

nekspieren rekken

In de sportschool ontstaan zelfs rugklachten/blessures; deze worden veelal erger gemaakt door "populaire" oefeningen, don't do these things; Uiteraard kun je in de sportschool oefeningen doen om rugklachten te verhelpen en/of te voorkomen maar om je heen kijken en hetzelfde doen als de andere mensen. Net als naar de instructeurs luisteren want dan krijg je te maken met hetzelfde probleem en helaas moet ik ook hetzelfde zeggen voor heel, heel veel fysiotherapeuten en andere soort therapeuten. Blijkbaar beschikken zij niet over de juiste kennis en geven dan een verkeerd advies! Je weet wel, het advies zadelneus van de rug- en buikspieren versterken. Dit is pappen en nathouden! Op de mri-scan is veelal niks te zien.

Het laten maken van een röntgenfoto of een mri-scan zijn ook populaire opties die je te horen krijgt maar daar zal ook weinig tot niks op te zien zijn, tenzij het daadwerkelijk een specifieke klacht helmond als een hernia. Maar zoals gezegd is hier bij 85-90 van de mensen geen sprake van en zijn bepaalde spieren te zwak en andere spieren te strak waardoor een verkeerde balans ontstaat met als gevolg de klachten en dit kun je niet zien op een röntgenfoto of een. Je kunt slechts zien dat de spieren, botten en wervels aanwezig zijn. Hierboven zie je een aantal zeer populaire oefeningen die veelvuldig gedaan worden maar deze oefeningen zorgen juist dat rugklachten kunnen ontstaan of dat bestaande rugklachten verergerd worden. Sommige mensen kunnen deze oefeningen heel lang volhouden zonder hun rug te bezeren maar toch zal het een kwestie van tijd zijn voordat rugklachten zullen ontstaan. Bij deze (zeer populaire) oefeningen ontstaat een gigantische druk op de wervelkolom en tussenwervelschijven.

Passief en actief rekken van halsspieren - wervelkolom

Je kunt niet alles over én kam scheren en bij elke oefening dezelfde aanpak hanteren. Deze is voor elke oefening en/of beweging weer anders en dit is ook weer afhankelijk van de belastbaarheid. Tenslotte is het ook belangrijk om te kijken naar de lichaamshouding omdat er weinig sporters zijn met een rechte lichaamshouding. Zeker bij rugklachten is dit het eerste punt waar ik aandacht aan besteed. Onderzoek; Onderzoekers in Finland ondervonden dat mannen met geen tot weinig uithoudingsvermogen in de onderrugspieren drie tot vier keer zoveel kans hebben om onderrugproblemen te ontwikkelen dan mannen die voldoende of een goed uithoudingsvermogen hebben. Dat is omdat een slecht uithoudingsvermogen in de diepe rug- en buikspieren, de stabilisatoren van de wervelkolom met exotische namen als multifidus, quadratus lumborum, longissimus, iliocostalis, latissimus dorsi, en transverse abdominis, samen met slechte spieractivatie patronen, het onmogelijk voor je maken om lange perioden. En een slechte houding vergroot de druk op je wervels, die je ruggengraat omtovert in een cd draaitafel, waarop "Twist en Shout" eindeloos wordt afgespeeld. Vergroot het spier-uithoudingsvermogen van de diepe rug en buikspieren om zo creme de stabiliteit van de ruggengraat te vergroten vitamin en uiteindelijk de druk op de onderrug te verkleinen.

nekspieren rekken

Zacht strekken rekken, full body stretch, ontspannen en tot rust komen

De rugspieren moeten we niet ontzien maar juist op een goede manier aanspreken en trainen! We belasten en trainen de rugspieren veelal verkeerd en extra zwaar door onder andere ons zittende bestaan, terwijl het lichaam juist is gemaakt om te bewegen! Gezondheid van de wervelkolom gaat op de eerste plaats niet om het sterker en/of flexibeler maken van de rugspieren maar vooral om het uithoudingsvermogen van de rugspieren te vergroten zodat deze spieren de kracht die ze hebben kunnen behouden over een langere periode. Het creëren van optimale spier activatie patronen is een tweede belangrijke factor. Dit klinkt ingewikkeld maar simpel gezegd moet je de spieren "leren" de wervelkolom te kunnen stabiliseren zodat deze de rug kan ondersteunen voor maximale bescherming tijdens iedere activiteit, zowel in het dagelijks leven als in de sport. In het kort uit de kinetische keten voor een sterke rug; de knieën moeten over stabiliteit kunnen beschikken om een beweging (squat) te kunnen maken en daarbij moet de heup juist over een goede mobiliteit kunnen beschikken bij het uitvoeren van een oefening als. Het onderste deel van de rug (onderrug/lumbaal) moet ook over stabiliteit beschikken maar vooral over veel kracht, voornamelijk spier-uithoudingsvermogen. Daarnaast moeten de bilspieren rugdecolleté heel sterk zijn en moeten zowel de hamstrings als de heupspieren over voldoende flexibiliteit beschikken. Hiermee wil ik aangeven dat je niet zomaar een aantal machines en/of oefeningen uit de sportschool kunt uitvoeren in vier sets van 12-20 herhalingen.

Specifieke training voor de onderrug. Wervelkolom; Wat je moet weten; de wervelkolom en de rugspieren moeten sterk zijn om stabiliteit te kunnen leveren! Mensen met rugklachten krijgen praktisch altijd hetzelfde advies: 'versterk de rug- en buikspieren maar als dat zon goed recept is, waarom heeft dan nog steeds 85-90 van de bevolking rugklachten? En waarom worden de klachten bij deze groep mensen veelal erger? Het bovenstaande advies is een veel te algemene en simpele benadering van het probleem en in combinatie met de verkeerde keuze van krachttraining die daarna toegepast moet worden zal dit zeker niet helpen bij het voorkomen en/of verhelpen van rugpijn. Zoals gezegd moeten de wervelkolom en de rugspieren op de eerste plaats sterk zijn om stabiliteit te kunnen leveren en daarbij moet je het uithoudingsvermogen van de rugspieren verbeteren. De rugspieren zijn houdingsspieren en hebben als functie het lichaam te stabiliseren en daarom moet je deze spieren ook op deze manier aanspreken. De functie van de rugspieren is niet om een bolle houding te creëren. Op een verantwoorde manier de rugspieren trainen en aanspreken.

vitamin

Rekken - home facebook

Blijf in beweging voor soepele en ontspannen spieren! Om je spieren soepel en ontspannen te houden, is decolte het belangrijk om in beweging te blijven. Ook op je werk. Korte oefeningen tijdens het werk (maar ook daarbuiten) stimuleren de bloedsomloop en hebben een ontspannend effect op lichaam en geest. Doe deze oefening afwisselend 10 keer links en 10 keer rechts. Rug en schouderspieren rekken, breng je neus naar je navel terwijl je zit. Maak langzaam vanaf onder de wervelkolom weer recht (wervel voor wervel). Herhaal deze oefening 5 - 10 keer.

Nekspieren rekken
Rated 4/5 based on 681 reviews
Recensies voor het bericht nekspieren rekken

 1. Pewykaso hij schrijft:

  Veel mensen spenderen de hele dag zittend aan hun bureau, en dat kan een slecht effect hebben op je houding en je gezondheid. Passief rekken in ruglig; Het hoofd in lateroflexie naar contralaterale zijde en rotatie naar homolaterale zijde en dan in een lichte extensie. Trek het been richting je gezicht. Forceer deze beweging niet.

 2. Vikat hij schrijft:

  Innervatie; plexus cervicalis C1-C4 Longus capitis. Ga op de grond zitten en strek én been uit. Waarschuwingen rek nooit als je geblesseerd bent.

 3. Ogubeg hij schrijft:

  Fixeer met homolaterale hand de scapula en breng met contralaterale hand het hoofd in lateroflexie naar contra-z. Beweeg langzaam en voorzichtig. Druk je knieën naar beneden. Licht sporten helpt om verwondingen en pijn aan je nek of rug te voorkomen.

 4. Biboce hij schrijft:

  Druk tegen je ellebogen om je benen proberen te sluiten (Hierdoor span je je spieren in je liezen aan zodat je een diepere rek voelt). (De bclavia loopt door de voorste poort.) Passief rekken in ruglig; Lateroflexie naar contralaterale zijde en extensie; vervolgens laten inademen en bij uitademen sleutelbeen naar caudaal duwen voor eindgevoel. Tips Alle rekoefeningen moeten, zonder beweging, 15-20 seconden worden aangehouden. Ga recht zitten op een stoel, en kijk recht voor.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: